Over Elma

Waarmee het allemaal begon…

Toen ik bijna 3 was stond ik voor het eerst op schaatsen op de sloot voor het huis. Eerst nog op “dubbele ijzertjes” later op “houtjes”. Na een aantal jaren op gym en één jaar op atletiek werd ik in 1991 lid van schaatsvereniging Noordenveld. De zomer erna begon ik ook voor het eerst te skeeleren, in Leek.

In 1996 werd ik voor het eerst gevraagd voor de nationale jeugdselectie van de SBN, in totaal heb ik 5 junioren-EK’s gereden.
Als 2e-jaars C juniore sta ik voor het eerst op klapschaatsen (1997/1998).

Voor het seizoen 2000/2001 werd ik gevraagd voor het Jong Oranje van de KNSB, daar heb ik 2 seizoenen en 2 Junioren WK’s voor gereden.
Hierna reed ik nog 2 jaar in het KNSB-pak, in de opleidingsploeg langebaan. Met skeeleren heb ik in 2002, 2004 en 2005 het EK senioren gereden en in 2004 en 2005 ook het WK. Ik reed die jaren voor het Maple team. In 2004 heb ik een paar maanden met de Oostenrijkse schaatsploeg meegetraind en in december van dat jaar ben ik begonnen met marathons rijden voor de Hypotheker.

In 2005 ben ik bij de marathonploeg van DSB Bank gekomen, na een paar succesvolle jaren met o.a. een overwinning in de 200 km op de Weissensee, de cup overwinning en een nederlandse titel op kunstijs, begon het langebanen weer te kriebelen. Hiervoor kreeg ik van DSB alle ruimte wat inmiddels tot een volledige terugkeer op de langebaan heeft geleid.

Vanaf 2006 skeeler ik voor Cado Motus en dat heeft zelfs tot winst op een world cup wedstrijd geleid. Ik train al vanaf 2004 met de nationale selectie o.l.v. Desly Hill, zij is inmiddels ook mijn schaatscoach.

Na het failliet gaan van de DSB Bank hebben “mijn” marathonploeg en ik snel een nieuwe sponsor gevonden. Sinds het begin van dit seizoen is Cowhouse de nieuwe enthousiaste sponsor. In februari 2010 ga ik naar Vancouver voor de 5 kilometer op de Olympische Spelen. Hopelijk mag ik daar nog een paar starts maken zoals op de ploegenachtervolging.

 

Persoonsgegevens

Naam   Elma de Vries
Bijnamen   Elmo, Mo/Mootje, El, Elm, Elmie
Geboortedatum   20 maart 1983
Woonplaats   Haule
Lengte   1.74
Studie   VWO-diploma, 1,5 jr. Sociale Geografie. Momenteel geen studie
Hobbys   Sport ;-) Lezen, Reizen, Talen, ‘Socializen’
Sponsor   Cowhouse International, Cado Motus, Mijn Makelaar suppliers: Maple Skate
Lid van/gereden voor   Noordenveld, De Draai, Nationale (jeugd)Selectie Skeeleren 1996-2000, Jong Oranje Schaatsen 2000-2002, Maple Fratelli Team 2002, opleidingsploeg KNSB 2002-2004, Maple Team 2003-2006, De Hypotheker 04-05, Lion Girls 2005, DSB marathonploeg 2005-2009, momenteel schaats ik voor Cowhouse international. en in de zomer voor Cado Motus
Broodbeleg   jam+kaas, vruchtenhagel
Computerspel   Farmville
Geurtje   Armani mania
Boek   Lord of the Rings, Bende van de Rode Zora, Levende Bezems, Tot stof vergaan, Vogelman, boeken van Nicci French…. e.v.a.
Film   The English Patient, Shrek (2), The Four Feathers.. e.v.a
Acteur/Actrice   Heath Ledger, Orlando Bloom, Julia Roberts, Ann Ceurvels
Artiest   Ellen ten Damme, Anouk, Guus Meeuwis, Beth Hart, Greenday
sportmoment   800 meter Ellen van Lange, Olympisch Goud in Barcelona
Atleet   Inge de Bruin, Svetlana Khorkina, Mijntje Donners
4 Reacties op “Over Elma”
 1. Sebastian says:

  Hi Elma,
  I am a great fan of you and so I want to ask you, whether you could send me a signed autograph card or photo. I would be very happy if you could fulfill my wish. Many thanks in advance and I wish you all the best.
  Hope to hear from you soon !

  Many Greetings from Germany !

  My address:
  Sebastian Klaus,
  (****) Recke,
  Germany

 2. rick says:

  Beste Elma,

  Jammer vandaag maar laat de moed niet zakken in de toekomst.

  Heel veel succes.

  mvg Rick

 3. Ben says:

  lieve Elma, probeer je niet uit het veld te laten slaan door vandaag. Laat gewoon snel naar de gesteldheid van je sterke lijf kijken en laat in een volgende kans zien wat je werkelijk kunt, en wat voor fantastisch mens en sportmens je bent………

  toi toi toi

 4. halbe says:

  Van harte gefeliciteerd met je ticket voor Vancouver….Toppie

 5.