Product kunststof spuitgietenKunststof spuitgieten wil zeggen dat er onder hoge druk plastic kunststof korrels of in poedervorm, vloeibaar gemaakt en in een mal gegoten. Deze mal, ook wel matrijs genoemd is koud en hierdoor koelt de vloeistof snel af. Op deze manier kunnen er diverse modellen gemaakt worden. Het is maar net wat voor een product of vorm er nodig is.

Bij Naber Plastics is het mogelijk om grote aantallen spuitgieten te produceren. Zij hebben een groot aantal spuitmachines staan die tegelijk een grote opdracht kunnen verwerken. Op een duurzame maar zeker ook op een energiezuinige manier. Tijdens het hele proces wordt dit verbruik in de gaten gehouden. Door vele maatregelen toe te passen verbruiken zij een stuk minder energie.

Verschillende soorten kunststof die gebruikt kunnen worden

Al heel veel jaren wordt spuitgieten toegepast. Hierdoor zijn er ook andere kunststoffen ontwikkeld die uitermate geschikt zijn om aan dit proces deel te nemen. Echter moet er wel rekening mee gehouden worden welk soort kunststof er gebruikt gaat worden. Want ieder soort kunststof heeft zo zijn eigen eigenschappen. Gelukkig hebben de experts die werkzaam zijn bij Naber Plastics de juiste kennis en ervaring en weten als de beste welk soort plastic wel of juist niet geschikt zal zijn.

 

Voor het kunststof spuitgieten wordt er bij Naber Plastics gerecycled materiaal gebruikt. Dit familiebedrijf heeft al heel veel jaren ervaring op het gebied van spuitgieten. Wat ooit is begonnen in een klein bedrijfje is inmiddels uitgegroeid tot een zeer groot bedrijf met een vloeroppervlakte van 28.000m2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *